Diensten

DIENSTEN

Hieronder hebben wij onze diensten opgesomd om u een goed beeld te geven van wat wij voor u kunnen betekenen.

Definitief Energielabel
Het Definitief Energielabel is per 1 januari 2015 verplicht bij verkoop of verhuur van woningen. Het label verschilt van het Energielabel dat al sinds 2008 verplicht is.

De meeste woningeigenaren zonder Energielabel hebben in januari of februari hun Voorlopige Energielabel thuisgestuurd gekregen. Vanaf 1 januari 2015 is het bij verkoop of verhuur verplicht om hier zelf een definitief energielabel van te maken. Wilt u weten wat het Voorlopige Energielabel van uw woning is? Hier kunt u het Voorlopige Energielabel bekijken. De woningeigenaar kan sinds 1 januari een Definitief Energielabel aanvragen via de internetapplicatie energielabelvoorwoningen.nl van de Rijksoverheid.

Meer hierover kunt u lezen op het tabblad Energielabel 2015.

Ingewikkeld?
Wij helpen u graag verder door bij u op bezoek te komen en samen met u stap voor stap de juiste gegevens in te voeren.
Ook bieden wij sinds kort hulp op afstand.

Energie-index
De Energie-Index voor woningen is bijna gelijk aan het Energielabel van vóór 1 januari 2015 en geeft inzicht in de energiezuinigheid van uw woning. Deze Index geeft een waarde waarbij 0,00 voor Energie-neutraal staat en de minst energiezuinige woningen een score ontvangen van 2,90 of zelfs hoger.

Een Energie-Index is 10 jaar geldig. Als er binnen die periode energiebesparende maatregelen worden toegepast, dan is het vanzelfsprekend zinvol De Energie-Index actueel te houden door het opnieuw te laten bepalen.

Op het certificaat van uw Energie-Index vindt u informatie over

  • isolatiewaarde van dak, gevel, muren, ramen en vloeren;
  • energieverbruik van de installaties voor verwarming, ventilatie en warm water;
  • aanbevelingen hoe u uw woning energiezuiniger kunt maken.

Per bovengenoemd onderdeel wordt beschreven of hier besparingsmogelijkheden op van toepassing zijn. Echter zijn dit standaardadviezen. Er is niet getoetst of de aanbevelingen ook mogelijk zijn in de woning.

Maatwerkadvies
Het Maatwerkadvies bestaat uit een compleet rapport met adviezen over energiebesparende maatregelen, gericht op uw specifieke wensen, inclusief Energielabel.

Het advies start met de vaststelling in welk label uw woning zich momenteel bevindt. Die gegevens worden vervolgens gebruikt als uitgangspunt voor het Maatwerkadvies. In het advies wordt rekening gehouden met de woning, maar ook met uw persoonlijke woonsituatie, budget en specifieke wensen.
Uiteraard nemen we dit uitgebreid met u door, zodat u goed geïnformeerd een keuze kunt maken in de voorgelegde mogelijkheden.

Als uiteindelijk de besproken besparingsmogelijkheden ten uitvoer zijn gebracht komen wij bij u langs om het uiteindelijke Energielabel op te nemen.